Προετοιμασία για Υπέρηχο κοιλίας

Παρακαλούμε να προσκομίσετε προηγούμενες σχετικές εξετάσεις, αν υπάρχουν.

  • Άνω κοιλίας: Την προηγούμενη μέρα του ραντεβού αποφύγετε τροφές: Όσπρια, φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά. Το προηγούμενο βράδυ καθώς και το πρωινό της εξέτασης να είστε νηστικοί (για τουλάχιστον 8 ώρες).
  • Κάτω κοιλίας: Φροντίστε μία ώρα πριν το ραντεβού σας για υπέρηχο κάτω κοιλίας, να ξεκινήσετε την κατανάλωση νερού: 1 ποτήρι νερό ανά δέκα λεπτά, συνολικά 6 ποτήρια μέχρι την διενέργεια της εξέτασης.

Προετοιμασία για Μαστογραφία

Παρακαλούμε να προσκομίσετε προηγούμενο απεικονιστικό έλεγχο, που αφορά τον μαστό (πχ. μαστογραφία, υπερηχογράφημα μαστών, μαγνητική τομογραφία μαστών).

Προτιμάται ο προγραμματισμός του ραντεβού μεταξύ 7ης και 14ης ημέρας του κύκλου, έτσι ώστε οι μαστοί να μην είναι ιδιαίτερα επώδυνοι και διογκωμένοι.

  • Τι να φοράτε: Προτεινόμενη ενδυμασία – μπλούζα με φούστα ή παντελόνι. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, θα σας ζητηθεί, να αφαιρέσετε την μπλούζα σας, ώστε να πραγματοποιηθεί η μαστογραφία ή το υπερηχογράφημα.
  • Προετοιμασία: Μην χρησιμοποιείτε αποσμητικό ή κρέμες στην περιοχή των μαστών ή της μασχάλης, καθώς μπορεί τα συστατικά, που περιέχουν να αλλοιώσουν την ποιότητα της εικόνας.